ARXIU GENERAL DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

Fes la teva cerca

Utilitza l'eina de recerca per trobar el document que busques

NOTÍCIES

L’Arxiu General de la Diputació de Girona us convida a celebrar el Dia Internacional dels Arxius

04/06/2015

El dia 9 de juny se celebra a tot el món el Dia Internacional dels Arxius. L’Arxiu General de la Diputació de Girona es vol sumar a aquesta celebració convidant-vos a adherir-vos a la Declaració Universal sobre els Arxius (DUA).

La Declaració Universal sobre els Arxius va ser elaborada i aprovada, l’any 2010, pel Consell Internacional d’Arxius i reconeguda com a pròpia per la UNESCO al novembre del 2011. Es tractava de reconèixer el paper clau que tenen els arxius a la nostra societat, tant en la consecució de la transparència administrativa i en el retiment de comptes democràtic, com en la preservació de la memòria social col·lectiva i la investigació històrica.

La DUA destaca la funció dels arxius com a base de les bones pràctiques a l’administració pública i en l’empresa privada i per a facilitar l’accés dels ciutadans a la informació, ja sigui administrativa com històrica. Adherir-se a la DUA ha de servir per sensibilitzar als responsables de les preses de decisions dels beneficis de la gestió dels documents per al bon govern i per a la planificació de les actuacions públiques i privades i, alhora, per conscienciar la societat i els sectors públic i privat de la necessitat de preservar els arxius i facilitar-ne els seu l’accés.

Catalunya ha estat pionera en l’adopció de la Declaració Universal sobre els Arxius. L’Associació d’Arxivers – Gestors de Documents de Catalunya, com a impulsora de la declaració, ho va fer al gener de 2012; la Diputació de Girona al mes de juny de 2013, i el Parlament de Catalunya el 17 de juliol d’aquest mateix any. Des de llavors s’hi han adherit nombroses organitzacions tant d’àmbit públic com privat.

Per a obtenir més informació i poder adherir-vos a la declaració podeu visitar la pàgina web de l’Associació d’Arxivers – Gestors de Documents de Catalunya que des de fa temps porta a terme una campanya de dinamització de les adhesions anomenada A 100 amb la DUA. Per accedir-hi directament podeu clicar el següent enllaç:
http://arxivers.com/index.php/associacio/a-100-amb-la-dua/espai-dua

Comparteix

 

 • Presentació de la nova web de Gestió documental de la Generalitat de Catalunya

  17/07/2017

  El passat 12 de juliol de 2017 la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va presentar la nova pàgina web de Gestió documental de la Generalitat. L’objectiu principal de la web -que s’adreça tant als professionals de l’àmbit, com als ciutadans- és ser un dels […]

 • Joan SUBIAS GALTER, un personatge recuperat

  07/04/2017

  Darrerament s’han fet diverses presentacions d’un llibre cabdal per a la història del patrimoni monumental gironí i català, Joan Subias i Galter (1897-1984). Dues vides i una guerra. A Girona, Barcelona, Figueres i Llançà, Joaquim Nadal i Farreras, catedràtic de la Universitat de Girona i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, ha […]

 • 2.500.000 de peticions d’accés a la informació als arxius públics catalans

  20/03/2017

    Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, Idescat, l’any 2015 els arxius públics catalans han rebut i gestionat gairebé dos milions i mig de peticions d’accés a la informació. En aquest mateix període, l’Arxiu General de la Diputació de Girona ha atès un total de 1.747 consultes presencials, a les sales d’atenció al públic; […]


Diputació de Girona | Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088
iglésiesassociats | Avís legal