ARXIU GENERAL DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

Fes la teva cerca

Utilitza l'eina de recerca per trobar el document que busques

NOTÍCIES

La Diputació publica 7 vídeos sobre la Mancomunitat a Girona a les seves xarxes socials

17/09/2014

Coincidint amb la inauguració el proper dissabte de l’exposició “La Mancomunitat a les terres de Girona”, la Diputació ha editat 7 vídeos, que sota el nom “La Mancomunitat en un minut” tracten, en poc més de 60 segons, sobre diferents temàtiques que relacionen la Mancomunitat i les comarques gironines. Els vídeos s’estan publicant al llarg d’aquesta setmana, un cada dia, a les xarxes socials de la Diputació: Facebook, Twitter i Youtube, i tots estan etiquetats en el hashtag #mancomunitat.

Ahir dilluns, es va publicar el vídeo La creació de la xarxa de biblioteques, en el qual la cap del Servei de Biblioteques de la Diputació, Carme Renedo, explica el rellevant paper que va tenir la Mancomunitat a l’hora de crear la xarxa de biblioteques gironines, de les quals van destacar les d’Olot i Figueres.

Avui dimarts, el vídeo 26.000 acords de les actes d’una època, la cap de l’Arxiu General de la Diputació, Xon Colomer, explica la tasca de buidatge de totes les actes de la Mancomunitat que ha dut a terme la Diputació de Girona.

Demà dimecres sortirà el vídeo La figura d’Agustí Riera, vicepresident i cofundador de la Mancomunitat, en el qual el nét, Gabriel Riera, parla del seu avi, qui, a més de ser president de la Diputació de Girona va tenir un rol cabdal a la Mancomunitat.

Dijous, el vídeo El palau Agullana mostrarà el projecte de trasllat la Diputació al palau Agullana, en què va intervenir Rafael Masó, però que finalment no es va dur a terme.

Divendres, La fotografia del segle presentarà les dues fotografies històriques que es van prendre a Girona amb gairebé un segle de diferència. A totes dues hi apareixen els quatre presidents de la diputacions catalanes, representants del sector civil gironí i periodistes.

Dissabte, en el vídeo Un llibre per explicar la Mancomunitat des del punt de vista de la Diputació, l’historiador Xavier Carmaniu explicarà el treball de recerca que està fent per al llibre que tractarà sobre la tasca realitzada per la Mancomunitat a les comarques gironines.

I diumenge apareixerà l’últim vídeo de la sèrie, que tractarà sobre l’exposició “La Mancomunitat a les terres de Girona”, que s’haurà inaugurat el dia anterior, el dissabte 20 de setembre, a Santa Coloma de Farners, i que itinerarà per les comarques gironines.

La campanya s’emmarca en les activitats organitzades amb motiu del centenari de la Mancomunitat (1914-1923), una institució que agrupà les quatre diputacions catalanes i que impulsà un ampli ventall de mesures per modernitzar el país.

Comparteix

 

 • Presentació de la nova web de Gestió documental de la Generalitat de Catalunya

  17/07/2017

  El passat 12 de juliol de 2017 la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va presentar la nova pàgina web de Gestió documental de la Generalitat. L’objectiu principal de la web -que s’adreça tant als professionals de l’àmbit, com als ciutadans- és ser un dels […]

 • Joan SUBIAS GALTER, un personatge recuperat

  07/04/2017

  Darrerament s’han fet diverses presentacions d’un llibre cabdal per a la història del patrimoni monumental gironí i català, Joan Subias i Galter (1897-1984). Dues vides i una guerra. A Girona, Barcelona, Figueres i Llançà, Joaquim Nadal i Farreras, catedràtic de la Universitat de Girona i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, ha […]

 • 2.500.000 de peticions d’accés a la informació als arxius públics catalans

  20/03/2017

    Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, Idescat, l’any 2015 els arxius públics catalans han rebut i gestionat gairebé dos milions i mig de peticions d’accés a la informació. En aquest mateix període, l’Arxiu General de la Diputació de Girona ha atès un total de 1.747 consultes presencials, a les sales d’atenció al públic; […]


Diputació de Girona | Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088
iglésiesassociats | Avís legal