ARXIU GENERAL DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

Fes la teva cerca

Utilitza l'eina de recerca per trobar el document que busques

NOTÍCIES

Inaugurada l’exposició virtual: “922-2014. Documents de Girona. Arxius, memòria i futur.”

26/02/2015

L’exposició 922-2014. Documents de Girona, que va ser realitzada amb motiu de la celebració a Girona del congrés internacional d’ Arxius i Indústries Culturals i que  es va poder veure a la Casa de Cultura  de Girona des del 12 d’octubre fins al 17 de desembre del 2014,  ha estat convertida en exposició virtual i  la podeu veure a www.arxiudiputaciogirona.cat  o,  directament,  a l’enllaç http://www.arxiudiputaciogirona.cat/exposicio-virtual-documents-de-girona-922-2014/.

Atès l’esforç tècnic i econòmic realitzat per les diverses administracions i institucions de la ciutat per tal de dur a terme aquesta iniciativa que aglutinava tots els arxius de la ciutat  es va creure convenient que aquesta exposició fos convertida en un espai virtual per tal de poder ser visitada pel públic sense limitacions temporals, a través d’internet, i utilitzada per tots els arxius i les institucions que els pugui interessar per a les seves tasques de difusió i formació.

És  una eina útil i pedagògica de qualitat per difondre del patrimoni documental de Girona però també, d’explicació del treball que es fa als arxius i des dels arxius, així com els reptes de futur sobre els documents i la informació.

Així doncs, posem a disposició del públic, dels arxius i dels centres de difusió del patrimoni  un instrument que permetrà conservar i visitar durant uns anys aquesta selecció de l’extraordinària riquesa documental dels diversos arxius de la ciutat. Milers de quilòmetres de documents, del passat i del present que són testimoni i prova de la gestió dels nostres afers com a societat i que, alhora, han esdevingut  o esdevindran la nostra memòria.

També, recordeu que s’hi analitza i s’hi exhibeix, de forma amena i entenedora,  el present i el futur del món dels documents, de la informació i dels arxius. S’acosta al lloc i als objectes de treball dels arxivers i les arxiveres: a l’organització i difusió del patrimoni documental custodiat durant generacions, tenint en compte que el nivell de civilitat i cultura d’una societat s’expressa, també, a partir de la possibilitat que la ciutadania té d’accedir als seus documents i a la informació.

La selecció documental presentada fa evident la transcendència dels documents des de el jo més personal fins a l’àmbit universal i posa de manifest que la força dels documents no radica en l’ostentació del seu aspecte físic, sinó en la potència informativa que contenen.

En definitiva, per difondre el patrimoni documental de Girona i fer visible el treball diari i els reptes de futur sobre els arxius, els documents i la informació

Esperem que trobeu interessant aquesta exposició virtual  i que la utilitzeu,  la compartiu i la difoneu.

Comparteix

 

 • Presentació de la nova web de Gestió documental de la Generalitat de Catalunya

  17/07/2017

  El passat 12 de juliol de 2017 la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va presentar la nova pàgina web de Gestió documental de la Generalitat. L’objectiu principal de la web -que s’adreça tant als professionals de l’àmbit, com als ciutadans- és ser un dels […]

 • Joan SUBIAS GALTER, un personatge recuperat

  07/04/2017

  Darrerament s’han fet diverses presentacions d’un llibre cabdal per a la història del patrimoni monumental gironí i català, Joan Subias i Galter (1897-1984). Dues vides i una guerra. A Girona, Barcelona, Figueres i Llançà, Joaquim Nadal i Farreras, catedràtic de la Universitat de Girona i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, ha […]

 • 2.500.000 de peticions d’accés a la informació als arxius públics catalans

  20/03/2017

    Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, Idescat, l’any 2015 els arxius públics catalans han rebut i gestionat gairebé dos milions i mig de peticions d’accés a la informació. En aquest mateix període, l’Arxiu General de la Diputació de Girona ha atès un total de 1.747 consultes presencials, a les sales d’atenció al públic; […]


Diputació de Girona | Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088
iglésiesassociats | Avís legal