ARXIU GENERAL DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

Fes la teva cerca

Utilitza l'eina de recerca per trobar el document que busques

NOTÍCIES

Aprovació del Quadre de Classificació Documental de la Diputació de Girona

20/01/2016

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat el quadre de classificació documental corporatiu, que esdevé la clau de volta del Sistema de Gestió de Documents de la institució.

En el Ple de 24 de novembre, la Diputació de Girona va aprovar la Política de Gestió Documental corporativa per tal d’aconseguir una gestió eficaç i eficient en els processos de creació, recepció, gestió, accés, recerca i conservació dels documents i va ser publicada al BOP el 18 de desembre de 2015. Aquesta Política de Gestió Documental s’ha de desenvolupar i desplegar a tots els seus efectes a través de l’aprovació i publicació de diferents instruccions tècniques, entres les quals, una de les més importants és el quadre de classificació documental corporatiu, que esdevé la clau de volta del Sistema de Gestió de Documents de la Diputació de Girona en fase activa, semiactiva i inactiva.

El Quadre de Classificació, aprovat en el Ple de gener, ha de servir per organitzar, gestionar adequadament i fer accessible la documentació i la informació en un marc d’administració electrònica, però també per garantir la interoperabiltitat i facilitar l’accés, la recuperació i explotació dels documents i la informació  tant per part de les administracions com pels ciutadans. D’altra banda, i a un nivell més tècnic fa possible l’automatització dels diferents processos a aplicar sobre els documents al llarg de la seva vida, ens referim, a l’avaluació, conservació o eliminació, als terminis d’accés, a les transferències, etc.

El Quadre de Classificació Documental pot definir-se com l’estructura jeràrquica i lògica que permet la identificació, l’ordenació i la localització dels documents d’un organisme, i que, alhora, reflecteix la composició del seu fons documental se l’ha de considerar una eina rellevant i estratègica per a la identificació i el control dels documents i dels expedients, en qualsevol tipus de suport i en qualsevol fase del seu cicle de vida.

El Quadre de Classificació Documental corporatiu serà l’únic sistema de classificació utilitzable, a partir d’aquest moment, a la Diputació de Girona, tant pels documents convencionals com pels documents electrònics, que serà utilitzat per tots els programes i aplicacions informàtiques a l’ hora d’establir qualsevol tipus de paràmetres de classificació.

Comparteix

 

 • Presentació de la nova web de Gestió documental de la Generalitat de Catalunya

  17/07/2017

  El passat 12 de juliol de 2017 la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va presentar la nova pàgina web de Gestió documental de la Generalitat. L’objectiu principal de la web -que s’adreça tant als professionals de l’àmbit, com als ciutadans- és ser un dels […]

 • Joan SUBIAS GALTER, un personatge recuperat

  07/04/2017

  Darrerament s’han fet diverses presentacions d’un llibre cabdal per a la història del patrimoni monumental gironí i català, Joan Subias i Galter (1897-1984). Dues vides i una guerra. A Girona, Barcelona, Figueres i Llançà, Joaquim Nadal i Farreras, catedràtic de la Universitat de Girona i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, ha […]

 • 2.500.000 de peticions d’accés a la informació als arxius públics catalans

  20/03/2017

    Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, Idescat, l’any 2015 els arxius públics catalans han rebut i gestionat gairebé dos milions i mig de peticions d’accés a la informació. En aquest mateix període, l’Arxiu General de la Diputació de Girona ha atès un total de 1.747 consultes presencials, a les sales d’atenció al públic; […]


Diputació de Girona | Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088
iglésiesassociats | Avís legal